Brasserie d’Orval et trappistbryggeri der hele tiden har skilt sig ud fra mængden.
I 1931 valgte Abbey Orval, formelt Abbaye Notre-Dame d’Orval, at starte et bryggeri for at kunne dække omkostningerne fra klosterets restaurering. Den første brygger, og manden der opfandt øllen Orval, var en tysker ved navn Hans Pappenheimer.
Siden da er de kreative kræfter ikke blevet brugt på at udvikle nye øl, men derimod på at forfine opskriften til bryggeriets eneste bredt distribuerede øl – Orval.
Orval er en tørhumlet belgisk pale ale tilsat gærstrengen brettanomyces lambicus. Dette er blandt andet medvirkende til øllens tørhed og gode lagringsmuligheder – kendere foretrækker deres Orval et halvt år gammel eller ældre.

I øvrigt kan det indskydes, at den let genkendelige flaskes form såmænd ikke er tilfældig.
Den buttede krop er designet til at holde det B-vitaminholdige bundfald tilbage. Derved opnår man klart glas øl.

www.orval.be