I hjertet af Ardenerne, nærmere betegnet den smukke by Rochefort, ligger Abbaye de Notre Dame de St. Remy.
Som du måske allerede har gættet, så snakker vi her om et trappistkloster, hvor munkene, ud over deres kirkelige gøremål, også brygger øl.
Reelt set har der været brygget øl i Rocheforts abede siden 1595, men det var først i 1899, med det nyrenoverede bryggeri, at der rigtigt kom gang i brygkedlerne hos Brasserie Rochefort.
Første og anden verdenskrig satte dog en stopper for brygningen. Først og fremmest fordi tyskerne var forbi bryggeriet efter kobber og fordi et andet trappistbryggeri, nemlig Chimay, havde formået at klare sig bedre igennem krigstiderne.
Broder Théodore fra Chimay kom dog hurtigt sine brødre i Rochefort til undsætning og med sig havde Jean Declerck. Declerck havde udviklet Chimay-øllene og det var med hans og broder Declercks hjælp, at opskriften på Rochefort 6 blev forfinet. Derved var grundstenene til det Brasserie Rochefort som vi kender i dag lagt.

I dag brygges der tre øl på Brasserie Rochefort – 6, 8 og 10. Alle øllene brygges ud fra den samme basisopskrift, hvor der blot ændres på mængden af malt og tilsat sukker.
På trods af dette er de tre øl vidt forskellige af sind. 6 fremstår lettere frisk og frugtig, imens 8, med sine fine noter af karamel og chokolade, fornemt leder op til den kraftige og smagfulde 10’er.

www.abbaye-rochefort.be